عهد جدید مشتمل بر 27 کتاب است که به طور کلّی به چهار بخش تقسیم می شود:
اناجیل: شامل چهار انجیل متی، لوقا، مرقس (اناجیل همنوا) و انجیل یوحنا (انجیل لاهوتی) می باشد.
– جدول کتاب های عهد جدید
اناجیل:
مجموعا چهار انجیل که نوشته شاگردان مسیح و شاگردان شاگردان وی می باشد.
ردیف – نام کتاب – نویسنده – سال تألیف – توضیحات / محل نگارش – موضوعات و مطالب –
1. انجیل متی – منسوب به متی – 65، 70 م.؛ ابتدا یک یهودی خراج گیر بود و سپس از حواریون شد / فلسطین – نسب، تولد، کودکی، شروع تبلیغ، موعظه ها، معجزات، دستگیری، مصلوب شدن و قیام عیسی علیه السلام را بیان می دارد.
2. انجیل مرقس – مرقس- 65-70م. قدیمی ترین انجیل؛ شاگرد پطرس بود و نه از حواریون/ رم – حاوی همان مطالب انجیل متی است ولی به صورت مختصرتر.
3. انجیل لوقا – لوقا – 70-90م.؛ وی یک پزشک غیریهودی بود و از حواریون نبود. وی از شاگردان پولس بود / قیصریه- نسب، تولد، کودکی، موعظه ها، معجزات، مصلوب شدن مسیح علیه السلام را بیان می دارد.
4. انجیل یوحنّا – منسوب به یوحنا – 98 م.؛ وی حواری بود؛ امّا در زمان مسیح علیه السلام کودک بود/ شهر افسس- شامل مسیح شناسی، زندگی نامه و الوهیت مسیح علیه السلام.
اعمال رسولان:
اعمال رسولان که سرگذشت حواریون و رسولان بعد از مسیح است
اعمال رسولان – لوقا – 70-90م.؛ لوقا این کتاب را برای تئوفیلوس نوشت/ رم- در 8 باب اول، فعالیت های حواریون و در رأس آنها پطرس آمده. در باب نهم سخن از ایمان پولس است و از این باب به بعد بیش تر به زندگی پولس می پردازد.
نامه ها:
سیزده نامه ی منسوب به پولس، سه نامه ی منسوب به یوحنّا، دو نامه ی منسوب به پطرس، یک نامه ی منسوب به یعقوب، یک نامه ی منسوب به یهودا و یک نامه که نویسنده اش مشخص نیست به نام رساله به عبرانیان.
1. نامه به رومیان – پولس – 45 – 60 م.؛ پولس مردی یهودی بود که مسیحیان را شکنجه می کرد. در بین راه دمشق، مسیح بر او نازل شد و او پس از رسولان مسیحی شد. پولس نه مسیح را دیده بود و نه حواری بود./ شهر قرنتس – بیان این مطلب که نجات تنها با ایمان به مسیح حاصل می شود، نه با شریعت.
2. نامه ی اول قرنتیان – پولس – 45 – 60م.؛ / شهر افسس – پاسخ به سؤالات مسیحیان قرنتیان، بیان اختلافات و فساد اخلاقی کلیسا، ازدواج، نظام کلیسایی، رستاخیز و محبت از جمله مطالب آن است.
3. نامه ی دوم قرنتیان – پولس – 45 – 60م.؛ / مقدونیه – در این نامه مشکلاتی را که در راه تبلیغ برایش پیش آمد بیان کرده است. گویا می خواسته که اهالی قرنتیان را دلگرم کند.
4. نامه ی دوم أفسسیان – پولس – 61 – 62م.؛ / رم (زندان) – بین مسیحیان افسس به دلیل تفاوت های نژادی و زبانی اختلاف بود. پولس این نامه را خطاب به آنها نوشت.
5. نامه به فیلپیان – پولس – 61 – 63م.؛ / رم (زندان) – این نامه را هم از زندان نوشت و گفت که ایمان به مسیح، چه شادی ها و سعادت هایی نصیب انسان می کند!
6. نامه به کولسیان – پولس – 61 – 63م.؛ / رم (زندان) – پاسخ به مسیحیان کولُسی درباره ی انسانیت و الوهیت مسیح و تأکید بر الوهیت مسیح که این را هم از زندان نوشت.
7. نامه ی اول به تسّالونیکیان – پولس – 52 – 53م.؛ / شهر قرنتس – نامه به مسیحیان شهر تسالونیکی به ایمان و زندگی پاک همراه با صبر و اینکه منتظر ظهور مسیح باشند.
8. نامه ی دوم به تسالونیکیان – پولس – 52 – 53م.؛ / شهر قرنتس- برخی مسیحیان به بهانه ی انتظار مسیح، دست از کار و زندگی کشیدند و به تنبلی گرایش پیدا کردند. پولس در این نامه واقعیت های زندگی را گوشزد کرد.
9. نامه ی اول به تیموتائوس – پولس – 57م.؛ / مقدونیه – تیموتائوس، شاگرد پولس و رهبر کلیسای أفسس بود. پولس در این نامه شرایط رهبری خوب را بیان می کند.
10. نامه ی دوم به تیموتائوس – پولس – 64م.؛ / رم (زندان) – وصیت نامه ی پولس است از زندان به تیموتائوس تا استقامت ورزد و زیر بار تعالیم دیگران نرود.
11. نامه به تیطُس – پولس – 57م.؛ / مقدونیه – تیطس، شاگرد پولس و رهبر کلیسای کریت بود. پولس شرایط رهبر خوب و بازداشتن مردم از گناه را به او توصیه می کند.
12. نامه به غلطانیان – پولس – 61 – 63م.؛ / افسس – به مسیحیان غلاطیه هشدار می دهد که با عمل به شریعت به جایی نمی رسند.
13. نامه پولس به فلیمون – پولس – 61 – 63م.؛ / رم (زندان) – فلیمون به دست پولس ایمان آورد. غلام او از شهر «کولسی» گریخت و به روم رفت و به دست پولس ایمان آورد. در این نامه، پولس از فلیمون خواست که غلام خود را ببخشد.
14. نامه به عبرانیان – منسوب به پولس – 61 – 63م.؛ رم – خطاب به مسیحیان یهودی الاصل که به شریعت یهود پایبند بودند که با آمدن مسیح، شریعت باطل شد.
15. نامه ی یعقوب – یعقوب – 60م.؛ یعقوب برادر عیسی، اسقف کلیسای اورشلیم / اورشلیم – ایمان تنها کافی نیست؛ بلکه باید به شریعت عمل شود.
16. نامه ی اول پطرس – منسوب به پطرس – 62 – 64م.؛ پطرس یکی از حواریون و وصی عیسی علیه السلام بود / بابل – مسیحیان آسیای صغیر را که زیر شکنجه بودند، به صبر دعوت می کند.
17. نامه ی دوم پطرس – منسوب به پطرس – 64م.؛ / بابل – دعوت مسیحیان به صبر و حقایقی درباره ی ایمان به مسیح.
18. نامه ی اول یوحنّا – یوحنا – 98م.؛ منسوب به یوحنّای حواری / افسس- مطالبی شبیه گفته های پولس بیان شده و خطر کسانی که معارفی غیر واقعی تبلیغ می کنند.
19. نامه ی دوم یوحنّا – یوحنا – 98م.؛ / شهر افسس – خطاب به یک زن مسیحی صاحب مقام که محبت و اطاعت را فراموش نکند.
20. نامه ی سوم یوحنّا – یوحنا – 98م.؛ / شهر افسس – خطاب به یک «غایس» رهبر یکی از کلیساها و دستوراتی درباره ی تشویق خادمان واقعی و توبیخ مرتدان.
21. نامه یهودا – یهودا – 65م.؛ / فلسطین – خطر معلمان دروغین و مرتد را گوشزد می کند.
مکاشفه:
که یک متن رمزآلود درباره ی حوادث آخرالزمان است.
مکاشفه یوحنّا – یوحنا حواری – 65م.؛ یوحنّا یکی از حواریون حضرت عیسی علیه السلام بود / پطمس – کتابی رمزی و سرّی که حوادث آینده را پیشگویی کرده است.